Днес над страната ще преобладава облачно време, преди обяд над много

...
Днес над страната ще преобладава облачно време, преди обяд над много
Коментари Харесай

До кога ще вали?

Днес над страната ще преобладава облачно време, преди обяд над доста региони - със обилни, само че временни разкъсвания на облачността. След пладне от югозапад облачността ще стартира бързо да се вплътнява. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12 и 17 градуса. През нощта против четвъртък в Южна България ще започнат валежи от дъжд. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за октомври - краткотрайно ще се увеличи, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието още в утринните часове преваляванията ще спрат, а денем ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Силният северозападен вятър последователно ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето краткотрайно ще отслабне до 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно време, преди обяд - с краткотрайни разкъсвания на облачността. Само на обособени места в Рило-Родопска област ще превали едва. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - към 5 градуса, на 2000 метра - към нула.

В четвъртък и в петък времето ще е облачно, с превалявания, в доста региони - обилни по количество. Вятърът още веднъж ще стане от североизток, до сдържан, в източните региони - до мощен. Температурите ще са съвсем без дневен ход, в Западна България ще се намалят и в планинските региони над 600-700 м дъжд ът ще се примесва със сняг. 

През уикенда ситуацията ще е сходна. 

От 18 до към 20 октомври времето ще е относително изсъхнало. Облачността ще се раздра, a температурите ще се покачват до по-приятни стойности. Ранните часове ще са студени, с капацитет за мъгли и слани, само че в следобедите ще се демонстрира слънцето. Около 22-23 октомври метеорологичните модели позволяват формиране на нов средиземноморски циклон, чиито фронтове ще преминат над страната с валежи. След това времето дава обещание още дни без превалявания и с повече есенно слънце
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР